Tesla Model 3 între mit și realitate

Când vine vorba despre mașinile electrice avem tendința să ne gândim la modelele lansate de Tesla. Al treilea model ar fi trebuit să fie o adevărată revoluție în rândul mașinilor electrice din toate punctele de vedere și să le facă accesible oamenilor de rând.

Din păcate realitatea este alta. Tesla Model 3 se află de mai mulți ani în faza de prototip, mulți așteptând cu nerăbdare producția acesteia în masă, în număr foarte mare, numai că lucrurile nu au stat tocmai așa.

Într-un reportaj realizat de CNBC s-a dezvăluit faptul că există mari probleme la linia de producție, probleme care nu au fost estimate inițial și la care oficialii de la Tesla momentan nu le fac față.

Una dintre probleme este asamblarea bateriilor, care, în mod surprinzător, sunt produse partial de mână. Soluția ar fi venit de la partenerul Panasonic care și-a trimis angajații, în urmă cu câteva luni, pentru a efiecintiza producerea bateriilor. Cu toate aceste măsuri compania nu reușește să facă față cererii.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici, anul trecut o serie de baterii care au ajuns la posesorii de Tesla Model 3 sunt defecte.

Celor care s-au aflat în acestă situație nu le vine să creadă faptul că un gigant precum cum este Tesla realizează bateriile la mână. Spre exemplu, o singură baterie Tesla necesită foarte mare precizie în elaborarea aranjamentului de celule lithium-ion, a tuburilor de racier care trebuie aliniate perfect și lipite împreună.

Așa cum este de așteptat oficialii Tesla au negat aceste zvonuri, însă totul a început cu inspectorii de calitate angajați de Tesla cu contract pe perioadă nedeterminată. Este greu de crezut că o companie de talia acestui producător nu are proprii inspectori de calitate…

 

 

Categorie: