FORD aduce noutăți pentru gama Tourneo Custom. Locuri perfecte pentru business și relaxare

La începutul lunii iulie compania Ford a prezentat noul transportor de persoane, Tourneo Custom, care vine în întâmpinarea clienților cu un design revoluționar, o așezare a scaunelor unică, cu o capacitate de până la nouă persoane și un interior complet schimbat.

Cele șase scaune posterioare individuale unice, pot fi aranjate în formă conferință oferind flexibilitate și confort absolut în configurarea și utilizarea zonei posterioare a cabinei, astfel că interacțiunea dintre pasageri este net îmbunătățită. Disponibile standard pe versiunile de top, cele șase scaune individuale pot fi rabatate complet, pot culisa, pot fi grupate în mai multe poziții sau pot fi eliminate complet.

Noul Ford Tourneo este dotat cu limitator de viteză inteligent și pachetul multimedia SYNC 3. Pe motorul diesel de 2.0 litri Ford Eco Blue este montată o nouă cutie automată SelectShift cu șase trepte și opțiunea unor suspensii pneumatice spate. Mașina este disponibilă în versiunile exclusive Titanium X și Sport.

Productia va începe în a doua jumătate a anului 2017, iar primele livrări vor fi făcute la începutul anului viitor, ne informează reprezentanții Ford.

În noul Tourneo Custom, fiecare pasager se poate bucura de cel mai bun scaun disponibil. Acest transportor de persoane versatil a fost transformat de la A la Z, oferind acum un interior stilat care combină confortul și calitatea unei mașini de lux cu un nivel excepțional de spațiu și cu un nivel practic foarte ridicat„, spune Pete Reyes, director al acestei linii de vehicule în cadrul Ford Europa.

Sunt disponibile acum o serie de tehnologii avansate la nivelul iluminării frontale. Toate versiunile beneficiază de lumini de zi LED specifice și distinctive, în timp ce variantele superioare oferă faruri HID Xenon.

Instrumentele de bord au fost modificate și ele, cu o orientare către șofer fiind inaugurate pe noul Ford Fiesta.

Climatizarea zonei posterioare a fost și ea îmbunătățită, astfel că încalzirea și răcirea zonei se face mult mai rapid. Nu a fost ignorat nici sistemul audio, fiind montate 10 difuzoare care se adaptează poziției în care se află pozoțioante scaunele.

Materialele utilizate pentru realizarea capitonajului interior au fost înlocuite complet, de la plafon la scaune și de la fețele ușilor la covorașe, Ford concentrându-se să ofere un nivel și un aspect de top.

De asemenea, clientii pot comanda o gamă variată de culori pentru interior.

Tehnologia avansată va ajuta șoferul printr-o singura apăsare de buton sau o comandă verbală, să localizeze cu usurință cafenelele, benzinăriile, parcările, aeroporturile, gările sau hotelurile din zonă.  Sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto™.

Noul model oferă, de asemenea, sistemul Blind Spot Information cu Cross Traffic Alert, care îi avertizează pe șoferi atunci când ies în marșarier, dintr-un loc de parcare, că în spatele lor se află mașini care se apropie din sens perpendicular. Aceste noi sisteme completează o suită bogată de tehnologii deja disponibile pe Tourneo Custom, cum sunt sistemul de frânare automată de urgență Pre-Collision Assist pentru detectarea pietonilor, avertizarea la părăsirea benzii, stabilizarea în caz de vânt lateral și sistemul de Cruise control adaptiv.

Costuri reduse. Consum redus

Motoare Ford EcoBlue de top în segment cu opțiunea transmisiei automate Noul Tourneo Custom oferă modernul motor diesel Ford EcoBlue în versiunile de putere 105 CP, 130 CP și 170 CP, oferind costuri de utilizare semnificativ reduse și beneficii majore la nivel de performanțe.

Consumul a scăzut cu până la 13%, emisiile de CO2 pleacă de la 162 de grame/km, iar cuplul motor disponibil la turații coborâte a crescut cu 20%.

Noul model este echipat cu transmisie automată în șase trepte SelectShift, cu suspensie pneumatică spate unică pe acest segment de autovehicule, care determină un comportament rutier suplu și controlat pe o gamă largă de condiții de rulare. Versiunea lungă vine cu un spațiu suplimentar de stocare a bagajelor în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

Sursa foto: media.ford.com

Categorie: